Мотора е z18xer в купето на алфа 159.Два месеца никой в Плевен не успява да установи какъв е проблема,а именно-чека светва като загреее колата или по-скоро маслото и записва грешка п0335-датчик колянов вал,след което явно минава в сервизен режим и почва да набира страшно мудно,оборотомера ту изчезва ту се оправя,като се чува нещо като щракане на реле долу вляво и отзад откъм багажника,иначе работи добре.Датчика е сменен два пъти с нов и положението няма промяна.Колата седя месец и половина в сервиз Тояга Плевен.Смениха компютъра,модулите на имобилайзера,цялото табло с бушоните,гълтача на ключа+ключ,таблото с уредите,нов софтуер,обучения и тем подобни и колата си е със същия проблем.Някой има ли идея за какво иде реч,сблусквал ли се е с нещо подобно или да ме насочи към човек/сервиз,запознати със конкретния мотор.Уточнявам,че колата я купих с тоя проблем,с оригиналНА ГАЗОВА уредба е и също ми прави впечатления,че й тракат дефазаторите(според мен)като загрее.Маслото е ново 5в40.Пали и работи перфектно на бензин и газ,студена и топла,катализатор няма,защото нямерих части от него в задното гърне.ПОМОЩ моля!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
АР 159 1,8мпи
Collapse
X
-
Защо отваряш нова тема при положение, че имаш вече отворена тема за този проблем? И в този ред на мисли направи ли това, което каза, че ще направиш в другата тема?
Аз лично бих снел осцилограма директно на буксата на ЕКУ-то, за да видя сигнала как се държи и дали няма проблем, като да кажем изкривен венец на коляновия вал, от който датчика чете. Това е първото нещо, което трябва да се направи щом с проблема е съпроводено и изчезване на оборотомера.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщениеСмениха компютъра,модулите на имобилайзера,цялото табло с бушоните,гълтача на ключа+ключ,таблото с уредите,нов софтуер,обучения и тем подобни и колата си е със същия проблем.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
Lancia Phedra 2.2 JTD '03
Comment
Comment